vrijdag 10 mei 2013

Uitvaart of overlijdensverzekering

Uitvaartverzekeringen zijn er in veel verschillende soorten. In de basis is het een verzekering die geld zal uitkeren na uw overlijden. Uw nabestaanden kunnen het geld dat met de uitkering gepaard gaat gebruiken om bijvoorbeeld de kosten te dekken van de uitvaart en alles wat daarmee samenhangt. Bijvoorbeeld een crematie of begrafenis en wat napraten met een drankje in het centrum van Schagen.

Een uitvaartverzekering is een soort overlijdensrisicoverzekering. Een overlijdensverzekering kent een aanvang- en einddatum. U start de verzekering bijvoorbeeld in 2013 en de verzekering eindigt in 2043. Komt u in deze periode te overlijden, dan zal de verzekering uitkeren. Bijvoorbeeld € 25.000,--. Komt u na 2043 te overlijden, dan is de verzekering al opgehouden te bestaan en zal er dan ook niets worden uitgekeerd.

Het verschil tussen de uitvaart- en overlijdensrisicoverzekering is dat de uitvaartverzekering zeker zal uitkeren en de overlijdensrisicoverzekering misschien. In veel gezinnen worden deze verzekeringen dan ook gecombineerd.