woensdag 29 mei 2013

Tijdelijk werk en overlijden

Aan een overlijden gaat vaak een ziekteperiode vooraf. Als u in loondienst bent, ontvangt u een loondoorbetaling bij ziekte van uw werkgever. Gedurende maximaal twee jaar zolang u in dienst bent. Collectieve verzekeringen lopen gedurende deze periode door.

Heeft u een tijdelijke arbeidsovereenkomst, dan zal de loondoorbetalingsverplichting zich beperken tot het einde van de overeengekomen diensttijd.


U kunt dus, ziek of niet, tijdens of na afloop van de proeftijd worden ontslagen of bij een tijdelijk arbeidscontract na het aflopen van deze.


In de meeste gevallen vervallen vanaf dat moment ook de collectieve verzekeringen die voor u van toepassing zijn. Zoals aanvullingen op Wia, Anw, etc. Dat kan dus grote gevolgen hebben voor het inkomen.

Als u ziek uit dienst gaat, dan moet uw werkgever u op de laatste werkdag ziekmelden bij het UWV.  Als de werkgever dat -om wat voor reden ook- niet doet dan kan u zich zelf ook zelf ziekmelden bij het UWV. In sommige situaties kunt u (pensioen)dekkingen voortzetten. Laat u voorlichten.

Uiteraard kan het niet of te laat melden gevolgen hebben. Probeer dan ook uw administratie duidelijk op orde te hebben. Voor uzelf en de nabestaanden.