donderdag 16 mei 2013

Nooit aangemeld, toch rechten nabestaanden

Veel werkgevers moeten zich aanmelden bij een pensioenfonds, bedrijfstakpensioenfonds of pensioenverzekeraar. Sommigen doen dat goed, anderen melden zich bij de verkeerde en er zijn werkgevers die zich helemaal niet aanmelden. Bewust of onbewust.

Voor u als (ex-) werknemer maakt dat allemaal niet veel uit. U heeft recht op een uitkering als uw werkgever aan de criteria voldeed. Bijvoorbeeld omdat er een soort werk werd voldaan waarvoor een verplichtstelling van toepassing was voor een bepaald pensioenfonds.

Deze uitkeringen kunnen een ouderdom pensioen, nabestaanden pensioen, arbeidsongeschiktheid pensioen, etc. zijn. Uw nabestaanden kunnen na uw dood dus recht hebben op een uitkering, terwijl u nooit bent aangemeld. Geweldig!

U of uw nabestaanden krijgen dat niet cadeau. Doordat uitkeringen vaak duizenden euro's per jaar zijn. Een kleine moeite dus om de administratie er even op na te slaan. Bekijk welk werk u deed en of er zaken verplicht geregeld hadden moeten zijn. Zoals een nabestaandenpensioen. U kunt zoeken naar CAO (collectieve arbeidsovereenkomst) en BPF (bedrijfspensioenfonds).

Als dat het geval is, dan kunt u zich melden bij de betreffende pensioeninstelling en u krijgt waar u recht op heeft. Geld.....