woensdag 13 november 2013

De normaalste zaak van de wereld

Als het overlijden van uw nabestaanden niet onverwacht komt, dan heeft u al vaak maatregelen getroffen. Over hoe het verder moet. Het is een open deur u te vertellen dat de dood zeker komt. Overlijden is, nog, niet te voorkomen. Bent u gehuwd, alleenstaand of gescheiden. De situatie voor uw nabestaanden zal steeds verschillen. Veel mensen hebben iets als een nabestaandendossier. Vastgelegd wie, wat en waar moet worden ingeseind en op welke manier. Is er meer vermogen of gezamenlijke bezittingen, dan wordt vaak gebruik gemaakt van een testament. Moest u hiervoor vroeger naar de notaris, tegenwoordig kan dat met een rookworst in de hand bij de Hema.

Mij word vaak gevraagd een oordeel te hebben. Dat vind ik moeilijk bij de Hema. Als u precies weet wat u wel en niet wilt, dan kan de Hema de aangewezen partij zijn om uw testament te verzorgen. Belangrijker is misschien wel wat uw nabestaanden willen. Door open vragen te stellen bemerk ik dat veel mensen beter af zijn bij een notaris. Voor een stukje advies en nazorg. Dat is niet duurder maar kost iets meer. Net als een brood bij de bakker of een stukje worst bij de slager. Iets meer kosten maar u krijgt ook meer. Extra administratie voor de nabestaanden wordt niet als positief ervaren.

De vraag is dan ook, wat willen u en uw nabestaanden? Dan is de vraag ook al vaak beantwoord of de Hema bij u past. Vaak geeft de Hema zelf al het antwoord. Door een ja of nee in te vullen op vragen zal op https://notarisservice.hema.nl/akte al blijken of de Hema notarieel iets voor u kan betekenen.

Worst en testament, de normaalste zaak van de wereld.