donderdag 20 juni 2013

Kanker, 100.000 per jaar..


Het KWF Kankerbestrijding verwacht dat in het jaar 2015 ca. 95.000 Nederlanders de diagnose kanker krijgen. Jaarlijks overlijden zo’n 40.000 mensen aan deze ziekte. Ook overlijden elk jaar volgens het CBS bijna 50.000 mensen aan hart- en vaatziekten en zo’n 3.500 als gevolg van verkeers- en andere ongevallen.


Verder raken bijna 20.000 mensen jaarlijks ernstig gewond bij verkeersongevallen. Voor de financiële consequenties van deze ingrijpende gebeurtenissen zijn we slecht verzekerd in Nederland, in tegenstelling tot onze buurlanden. Veel Nederlanders denken dat hun autoverzekering afdoende bescherming biedt of dat hun werkgever wel iets geregeld heeft.

Van de ruim 16 miljoen mensen in Nederland zijn er bijna 6 miljoen ouder dan 50 jaar. U heeft dus een kans van ca. 2% kanker op te lopen. Deze kans loopt natuurlijk snel op naarmate u ouder wordt.

Op www.voormorgenverzekerd.nl is te zien hoe Nederland verzekerd denkt te zijn voor de financiële gevolgen van een ziekte of ongeval. Laat u eens informeren over de financiële gevolgen na uw dood.

Eenmaal (dood)ziek er is namelijk weinig meer mogelijk op het gebied van verzekeren.