dinsdag 29 oktober 2013

Keuren bij pensioen

In pensioenland is het zo geregeld dat de werknemer geen medische waarborgen hoeft te overleggen. Anders is dat bij privé-verzekeringen. Zelf bij een eenvoudige uitvaartverzekering moet u aangeven hoe het met uw gezondheid is.

Hoe doen ze dat dan met pensioen zult u zich misschien afvragen. Wel, door ten eerste een hogere premie te vragen. Die extra opbrengst kan worden gebruikt voor de ongezonde mensen. Verder is er vaak sprake van een anti misbruik bepaling..:

De anti-misbruikbepaling houdt in dat de verzekeraar de uitkering, pensioen of premievrijstelling (geheel of gedeeltelijk en blijvend of tijdelijk) kan weigeren als de werknemer binnen een bepaalde periode na de datum waarop de verzekering een aanvang nam of indiensttreding, zijn werkzaamheden (deels) staakt wegens ziekte en de gezondheidstoestand van de werknemer dit ten tijde van aanvang van de verzekering of indiensttreding kennelijk moest doen verwachten.

Een hele mond vol wat er op neerkomt dat u wel een pensioenpolis met dekking heeft en ook premie voldoet, maar dat een uitkering niet hoeft te gebeuren als uw overlijden op korte termijn al te voorzien was geweest.