woensdag 4 juni 2014

Samen, alleen en weer samen

Blijft uw partner na uw overlijden voor altijd alleen, of zal er op termijn worden uitgekeken naar een nieuwe relatie? Mijn ervaring is veel nabestaanden na verloop van tijd het alleen zijn zat zijn. Dat kan uiteindelijk resulteren in samenwonen. Een fusie tussen twee alleenstaande nabestaanden.



Een serieuze fusie van nabestaanden begint met een samenlevingscontract. Daarvoor moet u naar een notaris. Om bijvoorbeeld te laten omschrijven wat er met de gezamenlijk spullen gebeurt als een van tweeën komt te overlijden. Een handige vragenlijst kunt u hier vinden.

Wanneer u beiden kinderen heeft, komt u ook voor de vraag te staan wie de zaken afwikkelt voor of na uw overlijden. Bent u van mening dat uw kind dit aankan? Of juist niet? Verwacht u onenigheid tussen de families? Wonen ze ver weg en hebben ze het druk?
Ik treed in deze situaties op als gevolmachtigde en/of Executeur Testamentair. Dit wordt vastgelegd bij de notaris.
Uw kinderen kunnen uw overlijden verwerken en ik ondersteun ze bij de afwikkeling. Ter voorbereiding wordt er een NabestaandenDossier aangemaakt waarin u al uw wensen beschrijft. Ook uw uitvaartwensen, behandelwensen en inboedelwensen staan hierin vermeld.
Wilt u meer informatie? Mail mij!