maandag 12 mei 2014

Begrafenis verzekering uit de la

Het programma Kassa besteedde afgelopen zaterdag aandacht aan de uitvaartpolissen. Begrafenisverzekeringen die vooral in de jaren vijftig en zestig massaal werden afgesloten. Vaak bij de geboorte van een kind. Veel mensen weten volgens Kassa niet wie de rechtsopvolger van de verzekeraar is.

In de televisie uitzending was aandacht voor een gezin waarin iemand in de nalatenschap van zijn nicht een oude Lloyd-uitvaartpolis vindt. Afgesloten in 1951 en recht gevend op een bedrag van 1000 gulden na overlijden. Hij dient bij Delta Lloyd een verzoek tot uitbetaling in maar krijgt nul op het rekest. Volgens Delta Lloyd is de polis van zijn nicht meer dan tien jaar geleden stop gezet en worden tien jaar na het beƫindigen van een verzekering de klantgegevens uit de administratie verwijderd.



Volgens de verzekeraar hoeven ze dus niet uit te keren doordat zij geen administratie meer heeft. Onzin natuurlijk. De polis is het bewijs en niet andersom!

Maar gelijk hebben en krijgen valt vaak niet mee. Het gebeurt mij helaas ook te vaak dat er flink getrokken moet worden om al het geld waar een nabestaanden recht op heeft op tafel te krijgen. De voldoening is echter groot!