donderdag 9 januari 2014

Gebruikersnamen en wachtwoorden na een overlijden

Op linkedIn ben ik actief in meerdere netwerkgroepen. Sommige groepen zijn vrij passief en op andere groepen discussiëren ze veel met elkaar.
Onlangs zag ik ook een mooie discussie voorbij gaan. Dit ging over een vrouw die net haar man was verloren. Haar man had tevens een eigen onderneming en is plotseling overleden. Hij werkte voornamelijk online ( in the cloud zoals ze dit noemen). Mevrouw is nu gestrest want ze wil een aantal zaken overnemen, ze komt echter de zakelijke mail niet in. Alle gegevens van meneer zijn te bereiken via gebruikersnamen en wachtwoorden. Mevrouw weet deze echter niet. De gegevens zijn waarschijnlijk ook in the cloud opgeslagen, maar ook hiervoor is een wachtwoord nodig. Het opvragen verloopt ook erg moeizaam, aangezien hiervoor controlevragen gesteld worden, die zij ook niet kan beantwoorden.

Naast de rouwverwerking, is dit een zeer frustrerende situatie. Leer van deze situatie en stel een NabestaandenDossier op. Hierin staat alles vermeld en kunnen gegevens gewijzigd worden. Nabestaanden hebben hierdoor een zorg minder...