donderdag 22 augustus 2013

Stappenplan na overlijden

We komen er toch een keer mee in aanraking, of we willen of niet... iemand die dicht bij u staat overlijdt.
U bent ontzettend verdrietig, maar toch moet er van alles geregeld worden.
Dit begint al in de eerste uren na het overlijden van uw dierbare.
* Is iemand thuis overleden, dan moet er een arts gebeld worden, die het tijdsbestek en de oorzaak van het overlijden bepaald. In het ziekenhuis wordt dit voor u gedaan.
* Uitvaartverzorger regelen.
* Opbaren. Gebeurt dit thuis of elders?
* Overlijden aangeven bij de burgerlijke stand. De akte van overlijden is nodig om later instanties in te   lichten.
*De uitvaart regelen.Waar wordt de dienst gehouden, muziek, etc. De tijd van een standaard begrafenis of crematie is voorbij, mensen kiezen voor een persoonlijk afscheid die de overledene aanspreekt. Er kan tegenwoordig heel veel.

En wanneer u denkt dat na een begrafenis of crematie de rust om te rouwen is gekomen, komt u bedragen uit. Nu volgt namelijk de laatste en langdurigste stap van het geheel;
* De afwikkeling...

Banken, werkgever, verzekeringsmaatschappijen, elektriciteitsbedrijf, sportverenigingen, abonnementen, social media, makelaars of ontruimers, belasting, boekhouding, betalingen, etc... Alles en iedereen moet ingelicht worden en in veel situaties moet u allerlei ingewikkelde zaken wijzigen. Moet er een verklaring van erfrecht komen, is het contact tussen familieleden in orde of is er weinig tot geen persoonlijk contact?

NabestaandenWerk ( werk van de nabestaanden) neemt dit van u over, handelt zaken af of coƶrdineert de gehele afwikkeling. Voor meer informatie: www.nabestaandenwerk.nl. Neem gerust vrijblijvend contact met mij op.